За седам дана појачаног надзора изрекли 514 930 еура новчаних казни

Управа за инспекцијске послове, у шест приморских општина за седам дана од 1. јула, обавила је 865 инспекцијских надзора и издала прекршајне налоге у укупном новчаном износу од  514 930 еура.

Затворено је 19 објеката од чега два објекта због непријављене трговине, а осталих 17 због рада недељом. Поднијето је и пет захтјева за покретање прекршајног поступка.

Најчешће неправилности тицале су се рада без уговора о раду и пријаве на обавезно социјално осигурање, рада странаца без дозволе за привремени боравак и рад, непосједовања санитарне књижице, неиздавање фискалних рачуна у угоститељским објектима, истекле категоризације угоститељских објеката, непосједовања одобрења за рад, непоштовања Закона о жигу, и тако даље.

Из Управе за инспекцијске послове апелују на све привредне субјекте да се придржавају законских прописа који су на снази.

Током викенда док траје појачан инспекцијски надзор као и у празничним данима биће организована дежурства службеника Управе за инспекцијске послове. Позивају грађане да пријаве неправилности позивом на бесплатни кол центар 080/555-555 или слањем маил-а на адресу prijave@uip.gov.me.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here