За одбрану државе у поступку „Монтросе“ 25 пријава на јавном позиву

На међународни јавни позив за избор адвокатске канцеларије која ће заступати државу Црну Гору у арбитражном поступку коју је покренула компанија „Northstar” у пројекту „Montrose” пристигло је 25 пријава, а могуће је да још нека стигне поштом, сазнају „Вијести” у Министарству просторног планирања, урбанизма и државне имовине.

Рок за доставу понуда из јавног позива истекао је 28. јуна ове године.

– Сходно законским одређенима, у обавези смо да оставимо још пар дана за доставу документације, која је послата поштом до назначеног термина 28. 6. 2024. године до 15 сати, а која физички није пристигла. С тога у овом моменту не можемо говорити о прецизном броју пристиглих понуда, сем да је до овог тренутка пристигло око 25 понуда – рено је у овом Владином ресору којим руководи министар Јанко Одовић.

Одовић је образовао Комисију за евалуацију и анализу исправности пристиглих понуда на јавни позив који је објављен у домаћем медију „Побједа”, страном медију „Политика”, као и интернет страници министарства, о чему је донешен акт 19. јуна.

– О исходу, с обзиром да још чекамо понуде које су послате поштом, јавност ће као и до сада бити благовремено обавијештена аа казали су у министарству.

Кувајтски инвеститор, односно конзорцијум „Northstar“ и „Equest Capital Limited Jersey” је требало да изгради туристички комплекс „Montrose”, али је у фебруару обавијестио Владу да је покренуо арбитражни поступак због наводног неиспуњавања уговорених обавеза.

Премијер Милојко Спајић је недавно у парламенту казао да је његовом кабинету 22. фебруара 2024. године достављен захтјев за покретање арбитраже преко правног заступника.

На скупштинском Одбору за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање, који је имао консултативно саслушање на тему Пројекат „Montrose” оцијењено је да би Специјално државно тужилаштво (СДТ) требало да се позабави овим уговором.

Извор Вијести

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here