Морско добро донирало преко 100 000 еура спортским клубовима у Херцег Новом и Тивту

Фото: Морско добро

Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе донирало је финансијска средства спортским клубовима у Херцег Новом и Тивту у износу већем од 100 000 еура. За Херцег Нови опредјељено је 55 000 еура.

-Ова средства су обезбијеђена из прихода које је Јавно предузеће остварило од услуга трајектне линије Каменари – Лепетане за нешто више од годину дана. Донирана средства су расподијељена различитим спортским клубовима у овим општинама, у складу с њиховим потребама и плановима развоја. Сигурни смо да ће ова донација позитивно утицати на унапријеђење спортске инфраструктуре, подршку спортским такмичењима, као и на мотивацију младих спортиста.  Наш циљ је да допринесемо развоју спорта и здравих стилова живота у локалним заједницама, саопштено је из Морског добра.

Донације су добили:  ПВК „Јадран“, Херцег Нови – 20.000€; ФК „Игало 1929“, Херцег Нови – 15.000€; КК „Приморје 1945“, Херцег Нови – 15.000€ и Једриличарски клуб „Југоле Гракалић“, Херцег Нови – 5.000€, ФК „Арсенал“, Тиват – 20.000€ и КК „Теодо“, Тиват – 30.000€.

Предсједник херцегновске Општине Стеван Катић казао је да Херцег Нови у развоју спорта и улагању у рад са младим категоријама види нову снагу олимпијског и Европског града спорта за 2024. годину.

-Сјајни резултати херцегновских клубова могу бити још бољи, што је свакако један од циљева, али изнад свега наша тежња је да им омогућимо боље услове за рад, казао је предсједник Катић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here