ЗА ДВА ДАНА ВАКЦИНИСАНО ВИШЕ ОД 1.500 ГРАЂАНА, ВАКЦИНА ЗА РИЗИЧНЕ ГРУПЕ ОД СУТРА У ДОМУ ЗДРАВЉА

У Херцег Новом за два дана масовне имунизације, вакцинисано је више од 1.500 грађана. По ријечима вд директора Дома здравља за сада није било пријављених нежељених реакција на вакцину. У згради Дома здравља сутра ће почети вакцинација Фајзеровом вакцином која је резервисана за приоритетне групе.

Према ријечима вд директора Дома здравља Горана Комара процес имунизације протиче без проблема:
-Отворено је пет пунктова укључујући пријавни и одјавни гдје се добија потврда за вакцинисање. Потврда је у виду подсјетника када ће доћи на ревакцинацију и тада ће добити финални сертификат који ће служити за прелазак границе. Успостављен је потпуни ред и грађани не чекају дуже од 20 минута, казао је Комар. Сви грађани у холу Института долазе на ревакцинацију и отворен је посебан пункт.

Како је истакао са великим задовољством истиче да довршили имунизацију више од 1500 грађана.

-То је један озбиљан резултат и тај тренд треба наставити. То је пут да ми допринесемо стратешком циљу постизања колективног имунитета. Као заједница вјерујем да смо дорасли задатку, показали су то и ови дани, а нај тачин ми подупиремо један елемент у градњи тог стратешког циља. Да би релаксираније ушли у сезону морамо да извршимо масовну имунизацију становништва.

Од почетка имнизације вакцинисано је 4.000 грађана , а нус ефекти по ријечима Комара су били минимални или никакви.
-Сви грађани у холу Института долазе на ревакцинацију посебан пункт је отворен за ревакцинисање Астра зенеком.


У Дому здравља сутра 7. маја почеће вакцинација Фајзером. Приоритет представљају обољели од малигних болести,пацијенти на хемодијализи,трансплантирани и здравствени радници.Пацијенти би требало да се јаве на број телефона епидемиолошке службе : 067/072-068.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here