САВКОВИЋ: ВИШЕ ЈАВНИХ КУПАЛИШТА ЗА ГРАЂАНЕ И ТУРИСТЕ

У Мјесној заједници Игало за наступајућу љетњу сезону имају у плану да обезбиједе више јавних купалишта за грађане и туристе, као и да сва купалишта буду уређенија.

Предсједник ове МЗ Зоран Савковић казао је за РТХН да ће вд директора Морског добра Младена Микијеља, који је већ боравио у посјети Херцег Новом, позвати поново, како би разговарали конкретно о овом проблему.

– Интересује ме да ли можемо у Игалу да ослободимо више градских плажа, јер имамо само једну дужине око 25 метара, између локала Наутилус и Библиотека. Требало је да буде слободна и испод Трипковића куће, али то је путем тендера добио Палмон беј. Мислим да та плажа није потребна хотелу, али би било интересантно да имамо једно 100-тинак метара гдје би наши туристи могли да дођу, а да не плаћају – наводи он.

Савковић је казао да ће упутити захтјев да се један дио купалишта испод Титове виле, уколико не постоји закупац а уз договор са Институтом, такође, обезбједи као јавно купалиште барем за ову сезону.

– Потребно нам је више тих купалишта у овом времену кризе, гдје би могли да дођу људи који не могу да приуште да плате улаз, сунцобран и лежаљку, да и они имају нгдје да се окупају, буду задовољни и да се врате кући са позитивним утисцима из Игала – увјерен је Савковић.

У МЗ Игало у наступајућој љетњој сезони очекују бољу сарадњу са представницима ЈП Морско добро и новим директором Младеном Микијељем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here