Видовданско вече пети пут организовано у Бијелој

Мјесна заједница Бијела и НВО „Ружа вјетрова“ Бијела организовали су на отвореној позорници Дома културе  хуманитарни концерт „Видовданско вече“, а приход је намјењен угроженим породицама са Косова и Метохије.

У програму су учествовали етно појац Тијана Вучетић, Марија Видаковић, Маша Злоковић, КУД „Илија Кишић“, Културна мрежа Бијела и Црквени хор „Рождество“ и гуслар Милан Марковић . Предсједник МЗ Бијела Никола Самарџић истиче да су пар дана раније организовали вече и задовољни су одзивом.

-Био је одличан програм и одазвао се велики број мјештана и туриста. Ово је пети пут да организујемо „Видовданско вече“ и постаје традиција у сусрет једном од највећих празника нашег народа.  На вечери је прикупљено 450 еура, а новац ћемо уплатити угроженим породицама на Косову и Метохији.

Тијана Вучетић, етно појац из Никшиића први пут је учествовала на овој вечери.

-Заиста ми је драго што сам позвана. Програм је био предиван, атмосфера дивна. Публика је пјевала са мном и баш сам задовољна. Једва чекам да се вратим у Херцег Нови, казала је Вучетић.

Мирко Мистур, Стеван Катић, Мићо Роговић

Хуманитарном догађају присуствовали су предсједник Општине Стеван Kатић, потпредсједник Мирко Мустур и конзул Републике Србије у Херцег Новом Мићо Роговић.

Из Мјесне заједнице Бјела најављују да ће током сезоне организовати феште и хуманитарне догађаје.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here