Спектакулараним концертом КСЦ Диано обиљежио 16 година успјешног рада

Културно спортски центар “Диано”, спектакуларним концертом у дворани “Парк” обиљежио је 16 година успјешног рада.
У ниску 16-годишњег успјешног рада, наступа, фестивала, свјетских и европских такмичења, освојених медаља, дочека нових и испраћаја старих чланова, ове године су додали организацију Првог плесног мимоза фестивала и освајање пет златних и једне бронзане медаље на фестивалу у Новом Саду.

Сала дворане „Парк“ је била претијесна да прими сву публику, током узбудљивих кореографија, набијених емоцијом и енергијом, проламали су се аплаузи, а играчи су, након атрактивног поклона, овацијама испраћени са сцене. Рекордан број чланова „Диана“ – чак 158 из студија шоу денса и класичног и савременог балета, приредили су поклоницима плесне умјетности још једно вече за памћење.

Директорица Антонија Новоселац казала је да новска публика воли и прати умјетност, захваливши јој што је нa њиховим концертима увијек пуна сала.

-Прва енергија која се осјетила је да је ове године публика била јако расположена и лијепо пропратила сваку кореографију. Хвала новској публици што нас свих ових 16 година прати. Играчи из године у годину расту технички, глумачки, сценски и могу рећи да сам задовољна, казала је Новоселац.

КСЦ Диано

На концерту је представљено 20 кореографија, међу којима 10 нових, а уз Новоселац, припремиле су их Тамара Милак и Тамара Вујошевић Мандић.

-Ово је једна огромна организација почевши од дјеце, родитеља, свих нас који радимо. Врло добро комуницирамо. Имамо сјајне родитеље који су схвати колико је ово све озбиљно и колико морамо сви једни према другима бити одговорни да би ово изгледало као ово вечарас. То је сјајно и не бринем за будућност „Диана“, казала је Новоселац.

КСЦ „Диано“ од 2009. године сарађује са Умјетничком школом за музику и плес Васа Павић, што дјеци пружа могућност да полажу ниже разреде балетске школе.

-Имали смо први, други, трећи, пети и шести разред. Уписали смо и за наредну годину први разред, тако да ћемо имати шест разреда. Ове године нам је недостајао четврти, објаснила Новоселац.

Публици су се представиле балерине које су положиле ове године: први разред: Александра Новоселац, Хана Јанчић и Миљана Вукотић, други разред: Миа Пејовић, Матеја Котлаш, Елена Вукаловић, Сара Штибохар и Софија Чолаковић, трећи разред: Мина Гргуревић, Нина Николић, Николина Радан, Нина Јелић, Ксенија Радовић и Андреа Радојевић, пети разред: Антонија Урдешић, Асја Радојевић, Лана Печурица и Викторија Јовановић и шести разред: Катарина Јовановић, Ксенија Јовановић и Марија Попова.

КСЦ Диано

На концерту су додијељене захвалнице чланицама које се окрећу новим изазовима Сари Гиги и Ксенији Пејовић, a за Зорану Печурица је преузела њена сестра, Лара. Сара и Ксенија су у Диану 14 година, односно 9 година и ово је био њихов опроштајни концерт.

Сара Гига, Антонија Ђуровић и Ксенија Пејовић

-По реакцијама публике видим да је било све како смо очекивали, казала је Гига.

– „Диано“ је наша друга породица и тешко нам је што одлазимо. Долазе нови играчи који треба да заузму наше мјесто, поручила је Пејовић.

Након неколико дана предаха, КСЦ „Диано“ очекујe припрема програма којим ће представљати Црну Гору  на Фестивалу мира у Мароку, а крајем августа у нашем граду организоваће јединствени умјетнички семинар „Summer dance intensive“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here