Видак Кривокапић уз најмилије прославио 100. рођендан

У присуству најмилијих, супруге Данице (92), дјеце, унучади, праунучади и бројних пријатеља, Видак Кривокапић јуче је прославио 100. рођендан.

Деда Видак, родом из села Цуце, у Херцег Новом од 1982. године, каже да њему и Даници живот није био лак, али истиче да је њихов највећи успјех и најљепши рођендански поклон велика и здрава породица.

-Даница и ја имамо четворо дјеце, десеторо унучади и 21 праунуче. Шта човјек више може пожељети! Иначе, моја браће и сестре, мајка, дјед и стриц су сви живјели преко 100 година. Док смо живјели на селу били смо велика сиротиња, тада се обрађивао сваки центиметар земље, а од алата смо имали мотику, дикелу и дрвено рало. Отац је отишао да ради у Америку, а ми смо помагали мајци на селу колико смо могли, све тешке послове је сама радила, казао је деда Видак.

Са баком Даницом, 5. новембра 2021. прославио је дијамантску свадбу, чију прославу смо тада пратили, а како је истакла, од 1951. од када су заједно, до данас никад се нису посвађали.

-Увијек смо се лијепо слагали, задовољна сам била тада а задовољна сам и сада. Поред себе сам увијек имала доброг домаћина и уз њега се нисам бојала ничега, ни великог рада, ни да ће ми нешто фалити. Живимо сложно од првог дана, с поносом каже бака Даница.

Њихово најмлађе дијете, кћерка Рада Вујичић се захвалила свима који су увеличали Видаков 100. рођендан, посебно породици која је дошла због ове прилике „из далека“. Уз пјесму, чашицу разговора, у склопу прославе Видакови праунуци су рецитовали пјесмице посвећене прадеди.

Редакција РТХН Видаку Кривокапићу жели срећан 100. рођендан и још пуно љета, а његовој Даници и цијелој породици пуно здравља и среће!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here