ВЕЛАШ: ПРОЈЕКАТ „ЕКО СПОРТСКО СЕЛО ЖВИЊЕ“

Пред одброницима локалног парламента на петој редовној сједници наћи ће се и Предлог одлуке о утврђивању локације за постављање односно изградњу локалног објекта од општег интереса-спортских објеката на Жвињама. Предлагач је Секретаријат за просторно планирање и изградњу.

Како је за РТХН казао начелник овог ресора Владислав Велаш, све већи број потенцијалних инвеститора жели да види готове студије и написане пројекте, што су у локалној управи видјели као недостатак и на чему се данас ради.

– Треба што више оваквих пројеката кандидовати, имати што више спремних пројеката за потенцијалне инвеститоре. Да би неки пројекат кандидовали за капитални буџет, морамо имати спремну документацију, као и да би се обратили неком европском фонду – наводи он.

Пројекат на Живњама носи назив „Еко спортско село“. Велаш наводи да је ријеч о великом комплексу, какав недостаје Херцег Новом.

– На парцели од 22 хиљаде квадрата предвиђена је изградња затворене спортске хале од преко 2000m², отворених спортских терена 2500m², базена са трибинама на 1500m², дјечијих игралишта, површина за рекреацију, боравак у природи, такође на 1500m² трим стаза. Поред тога, предвиђена је изградња угоститељског објекта са 250 мјеста, као и објеката за смјештај спортиста у апартхотелу и апартманима – објашњава Велаш.

Посебна пажња, како је казао, посвећена је одабиру локације. Жвиње је изабрано због мале изграђености. Спратност у оквиру пројекта је сутерен и један спрат. На великој порвршини јако је мала изграђеност, а велики проценат заузимаће зеленило.

Уз гондолу, која је ушла у капитални буџет за наредну годину, и саобраћајницу, Велаш је мишљења да овај пројекат може бити замајац за развој сеоског туризма на Жвињама.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here