Ватромет дјечије радости и креативности јачи од облака и кише

Први јунски викенд и ове године је био у знаку дјечије радости, маште, креативности, плеса и пјесме. Данас су центром града продефиловале 24 маскиране групе у оквиру  Међународног дјечијег карневала, који је окупио малишане из Македоније, Словеније и Црне Горе.

Карневалску поворку предводили су мали капо Никола Огурлић, принцеза  карневала Милица Песторић, ученици ОШ „Илија Кишић“, велики капо Дени Дерања, а придружили су им се и министарка културе и медија Тамара Вујовић, потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур, као и гости из Словеније и Македоније, почасна грађанка Херцег Новог Бранка Буковец и Рахела Манева. Са њима на челу колоне био је и Милијан Мијовић, предсједник НВО „Омладински центар Херцег Нови“, захваљући коме се ова манифестација већ 15. пут одржава у Херцег Новом.

Добро осмишљене кореографије, прелијепи костими али и раздраганост учесника карневала, плијенили су пажњу бројне публике.  Малишани су уживали у плесу и пјесми а програм је био осмишљен на три бине – на главном градском тргу,  код Градске кафане и у Парку „Бока“.

Осим карневалских група, међу којима су била дјеца из свих васпитних јединица ЈПУ „Наша радост“, основних школа „Дашо Павичић“, „Милан Вуковић“ и „Илија Кишић“, Дјечијег дома „Младост“ из Бијеле, затим двије групе из Тивта и по једна из Словеније и Македоније, учествовали су и бубњари Градске музике, мале мажоретке и КСЦ „Диано“ са кореографијом „Бамби“.

Организатор је, као и ранијих година Омладински центар, суорганизатор је ЈУК Херцег фест, а генерални покровитељ Општина Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here