ВАЊА БЕРБЕРОВИЋ ШУБЕРИЋ О МАЛОЈ ШКОЛИ ФОТОГРАФИЈE

Фотографија оплемењује и не морате бити професионалац да би сте у њој уживали казала је дипломирани графичар-фотограф Вања Берберовић Шуберић која ће бити предавач на радионици за младе „Мала школа фотографије“.

Радионицу организује Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови, у оквиру Локалног акционог плана за младе, а намијењена је младима из Херцег Новог узраста од 13 до 29 година.

Полазници ће бити подијељени у двије групе, за узраст од 13 до 18 и од 19 до 29 година, казала је предавач графичар-фотограф Вања Берберовић Шуберић, која је била гошћа Новског јутра:

-То је за мене највећи изазов у овој радионици јер они од 13 година су још увјек дјеца , а од 29 зрела особа. Школу треба прилагодити да имају неки исти програм, али треба различито приступити. У креативном стваралаштву ништа није стриктно , тако да ћемо заједно радити и учити једни од других, казала је Берберовић Шуберић.

Током трајања радионица, како је истакла Берберовић Шуберић, наставу ће прилагођавати како би полазницима била занимљива:

-Нико послије та три мјесеца неће бити професионални фотограф, али ће научити како даље и у којем правцу да иде. Први мјесец ће бити основе научити о историји фотографије, ко су великани свјетске фотографије, али и да се сјетимо оних који су стварали у Херцег Новом. Ту су Лафорест, Цириговић, Лепетић који су били феноменални и у вријеме када није било овакве технологије.

Берберовић Шуберић објашњава да не морамо бити професионалци да би уживали у фотографији:

-Сваки фотограф треба да буде мало и психолог, поготово онај који се бави људима. На једном мјесту може бити 10 фотографа, али треба знати моменат када притиснути окидач. Врло је битно осјетити бити психолог. Фотографија вас оплемењује и не морате бити професионалац да би уживали у фотографији, казала је Вања Берберобић Шуберић.

Пријаве за Малу школу фотографије трају до 3 новембра, а заинтересовани се могу обратити мејлом на адресу [email protected] Посједовање фотографске опреме није обавезно за учешће, довољан је мобилни телефон.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here