ОД СУТРА ПРИЈАВЕ НА МАСТЕР И СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СТУДИЈЕ

Универзитет Црне Горе расписао је данас конкурс за упис на мастер и специјалистичке студије, у ИИ уписном току, за студијску 2021/22. годину, са 1.151 слободним мјестом за мастер и 1.718 мјеста за специјалистичке студије.

Како је саопштено из Универзитета, пријаве за специјалистичке и мастер студије предају се у истом дану, у сриједу, 27. октобра, студентским службама организационих јединица.

За упис на мастер студије кандидати су дужни да положе пријемни испит за све студијске програме који су оглашени овим конкурсом, а који је као додатни услов за упис утврђен Законом о високом образовању, Статутом Универзитета Црне Горе и Правилником о условима, критеријумима и поступку уписа у прву годину мастер студија  Универзитета Црне Горе.

Пријемни испити ће бити организовани од 28. до 30. октобра, у складу са распоредом који ће организационе јединице истаћи на интернет страници, у оквиру званичног сајта Универзитета (www.ucg.ac.me).

Кандидат за упис су дужни поднијети пријаву и доказе о испуњености услова, који су прописани текстом конкурса.

Упис и издавање увјерења завршиће се закључно са 4. новембром, за мастер студије, док ће се упис за специјалистичке студије завршити закључно са 29. октобром.

Текстови конкурса доступни су на званичној страници Универзитета Црне Горе на линковима:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/126208-konkurs-za-upis-na-specijalisticke-studije-univerziteta-crne-gore-ii-rok

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/126134-konkurs-za-upis-na-master-studije-za-studijsku-2021-22-godinu-ii-rok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here