СИ ПОЗДРАВЉА 50. ГОДИШЊИЦУ ОБНОВЕ ПРАВА НР КИНЕ У УН-У

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Председник Си Ђинпинг је у понедељак у Пекингу присуствовао и одржао важан говор на комеморативном састанку поводом 50. годишњице обнављања законитог сједишта Народне Републике Кине у Уједињеним нацијама. Ево неких најважнијих ствари:

– Обнављање законитих права НР Кине у УН прије 50 година је побједа кинеског народа и народа из свих земаља свијета. Кинези су увијек чували међународну правичност и правду и дали велики допринос миру и развоју у свијету – казао је Си и додао:

– Ниједна цивилизација на свијету није супериорнија од других; свака цивилизација је посебна и јединствена за свој регион. Цивилизације могу постићи хармонију само кроз комуникацију, а могу напредовати само кроз хармонизацију.

Нагласио је да изградња заједнице са заједничком будућношћу за човјечанство не значи замијенити један систем или цивилизацију другим.

– Требало би одлучно подржавати ауторитет и углед УН и радити заједно на практиковању истинског мултилатерализма. Морамо подстицати зелени опоравак, зелену производњу и зелену потрошњу и промовисати цивилизован и здрав начин живота – нагласио је Си.

 – Кина ће остати посвећена путу мирног развоја и увијек ће бити градитељ свјетског мира. Кина ће остати посвећена путу реформи и отварања и увек ће доприносити глобалном развоју – поручио је Си.

Кина је зацртала пут развоја људских права, нагласио је предсједник Си у говору, који је у складу са трендом времена и носи јасне кинеске карактеристике, дајући на тај начин велики допринос напретку људских права у Кини и међународном циљу људских права.

– Свијет треба да појача сарадњу и да заједно ради на рјешавању различитих изазова и глобалних питања са којима се човјечанство суочава. Протеклих пет деценија, откако је Народна Република Кина вратила своје законито сједиште у Уједињеним нацијама, свједоци су мирног развоја Кине и њене посвећености и посвећености добробити цијелог човјечанства – закључио је председник Си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here