КОМУНАЛНИМ ЕКИПАМА ПОГОДУЈЕ ЛИЈЕПО ВРИЈЕМЕ – ИНТЕНЗИВНЕ АКТИВНОСТИ

Запослени у Сектору за одржавање локалних путева Kомунално стамбеног доо,  ангажовани су на  извођењу радова на санацији  некатегорисаног пута у Зеленици у улици Драгомирска, на дионици пута између бројева два  и четири и шест. Радови обухватају санацију оштећеног коловозног застора у виду бетонирања ударних рупа у коловозу, као и нивелисање изразитих неравнина. Због извођења радова забрањен је саобраћај овом улицом за сва возила до сриједе, 27. октобра. 

 Завршили су кошење на магистралном појасу – трећа трака у Мељинама и наставили  на Дубрави. Такође, су  поставили  двије бетонске кугле због превентиве код паркирања на погрешним мјестима. Обавили су и чишћење решетки за атмосферску воду у Улици Орјенског батаљона.   

Како је казала шефица Сектора одржавања зелених површина у Комунално стамбеном предузећу Вања Спаић, због бујне вегегације радници обављају сезонске послове у циклусима. Уређени су сви скверови у граду:

– Уређују зеленило у парковима, скверовима и другим јавним површинама. Орезују дрвећа и полустаблашице на многим мјестима по налогу Комуналне полиције. Уређени су скверови на Петљи у Игалу, кружном  току  у Мељинама и све површине уз главну градску саобраћајницу. Уређен је Илијин и Омладински парк у Игалу. Урадили су Парк Бока и уклонили , сурлашем нападнута стабла, палми. Сходно Плану и програму предузећа упоредо раде у насељима кошења и орезивања живих ограда и дрвећа по налозима Комуналне полиције.   

Заједничком акцијом запослених у секторима за одржавање зеленила и локалних путева завршено је орезивање рамених грана које су се надвијале и ометале нормалну саобраћајну комуникацију код  Ватрогасног дома у Мељинама.

Радници зеленила  завршили су орезивање ремених грана које сметају инсталацијама јавне расвјете изнад Остојића у Мељинама по налогу Kомуналне полиције.

Код Дома културе у Бијелој, завршили су орезивање полустаблашица и живе ограде заједно са кошењем, сакупљањем и одвозом зеленог отпада.

Радници  Сектора за одржавање зеленила,окопали су и  код Продавнице “Идеа” у центру града. Такође су покошене са одвозом зеленог отпада иза дворане “Парк”. Екипе су  орезали  живу ограду,  преко пута семафора на Топлој.

Početna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here