ВАХИДИН „ИНТИМНИ ДНЕВНИК“ У ГАЛЕРИЈИ „ЈОСИП БЕПО БЕНКОВИЋ“

Вахида Хасанага Ниманбегу, сликарка из Улциња, представиће се херцегновској публици изложбом „Интимни дневник“ која ће бити отворена сутра, 7. април, у 19:00 сати у Галерији „Јосип Бепо Бенковић“.

У „Интимном дневнику“ доноси колорит и мирисе приморја гдје живи и ствара, у атељеу у Старом граду, у Улцињу. Слике су апстраховани призори свакодневице приморја, уз бродиће и скривене плаже.

Вахида Хасанага Ниманбегу је дипломирала 2002. године на Факултету примјењених умјетности у Београду. Самостално је излагала 27 пута, на преко 80 колективних изложби, као и на 15 ликовних колонија и резиденција широм свијета (Црна Гора, Србија, Израел, Швајцарска, Албанија, Њемачка, Италија, САД).

Добитница је пет награда за сликарство. Оснивач је НВО „Art Dulcinium“ са којом организује симпозијуме, колоније, радионице и изложбе са умјетницима из цијелог свијета. Чланица је УЛУЦГ од 2009.године.

Изложбу „Интимни дневник“  Вахиде Хасанага Ниманбегу ће сутра у 19:00 часова у галерији „Јосип Бепо Бенковић“ отворити посланица Тамара Вујовић.

Уочи свечаног отварања ријеч о њеном стваралаштву имаће и кустоскиња, историчарка умјетности Јасмина Житник, уз осврт и ауторке.

Изложбу је могуће погледати радним данима и суботом од 08:00 до 19:00 часова. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here