„Успомене Саре Бернар“  одушевиле публику у Аранђеловцу и Тополи

Минулих дана представа „Успомене Саре Бернар“ у продукцији Херцегновског позоришта и Херцег феста, са Тањом Бошковић и Дејаном Ђоновићем, одиграна је на одушевљење публике у Аранђеловцу потом и на у региону јединственом, десетом Фестивалу дуодраме у Тополи.

Дуг аплауз за Тању Бошковић и Дејана Ђоновића на  Фестивалу дуодраме у Тополи, претходно и у Аранђеловцу, најбоља је потврда успјешности представе која са сваким новим играњем нараста, бива разигранија, другачија, упечатљивија.

Продуценткиња Милина Ковачевић каже да су „топао пријем публике која је испунила салу и домаћина Kултурни центар Топола учинили  да се послије овог наступа враћамо у Херцег Нови радосни и испуњени“.

-Наша представа у режији Сташе Kопривице постала је и званично позоришни хит, током године дана од премијере. Хвала свима који су допринијели томе од Општине Херцег Нови, Министарства културе и медија Црне Горе,  Херцег Феста и наравно Херцегновског позоришта.  Захвални смо за сарадњу и Туристичкој организацији Аранђеловца и тиму београдског Импресарија, казала је Ковачевић.

На Фестивалу дуодраме у Тополи који је отворен  2. а трајаће до 7. септембра  биће одигране уз херцегновску, и  представе  београдског ОХ синема театра, затим  београдског Архангел театра, загребачког театра Ругантино и театра Провокација из Скопља. Херцегновско позориште представља Црну Гору, а ревијално ће бити одиграна дуодрама  „У песку”, дипломска представа двије студенткиње глуме београдске Академије уметности. Селектор фестивала је Ирфан Менсур, а у овогодишњем жирију који ће одлучивати о наградама за најбољу представу, женску и мушку улогу су  позоришни редитељ Божидар Ђуровић и глумци Слободан Бода Нинковић и Весна Станојевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here