Љето 2023: Сервисне информације

Временска прогноза

У јужним предјелима сунчано, уз повремено малу до умјерену облачност. На сјеверу умјерено до потпуно облачно понегдје са слабом кишом. Вјетар умјерен до јак на ударе и веома јак сјеверни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 31 степен.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

По реду вожње стигли су аутобуси из Бања Луке –Голубић турс, из Чачка Гага турс, Центротранс са Пала, Руле из Скопља, Сирмиум из Ваљева, Ласта из београда, Ниш експрес из Јагодине, Лалатовић из Модриче. Неке од сезонских линија су већ укинуте а већина ће бити након 15.септембра.

АВИО САОБРАЋАЈ

Са Тиватског аеродрома данас је најављено преко 10 летова. Први реализован за Београд Ер Србија у 7:40 потом ће у 11:50 и 14:05. Ер Монтенегро у 8:00 и у 16:10. Флај ван за Кишиану у 10:30 . Према плану летења најављени су и за Истанбул, Луксембург, Осло , Праг, Тел Авив. Више информација на montenegroairports.com.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

У међународном саобраћају је из Бара за Земун предвиђено два поласка у 9:00 и у 19:00 часова. Брзи воз из Београда у Бару ће бити, како је најављено, у 10:30. Воз за Суботицу како сазнајемо у Жељезничкој станици у Бару више не саобраћа с обзиром да је ријеч о сезонској линији.

СТАЊЕ НА ПУТЕВИМА

Саобраћа се по углавном сувим путевима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона. Саобраћа се по углавном сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона.Возачима се савјетује да возе опрезно и да поштују правила саобраћаја.

На регионалном путу Матешево-Kолашин, због реконструкције пута саобраћа се једном траком наизмјенично на мјестима радова. Саобраћај на магистралном путу Никшић – Вилуси, на дионици Никшић – Kусиде, промијењен је са двосмјерног на једносмјерни због реконструкције.До 12.септембра важи измјена режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту извођења радова на санацији клизишта “Гојаковићи” на гионалном путу Р-10 Ђурђевића Тара-Мојковац у мјесту Гојаковићи.Интензитет саобраћаја је умјерен до појачан. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 27  саобраћајних   незгода у којима је једна особа нажалост погинула, једна  је задобила теже повреде, а четири особе лаке повреде.Интензитет саобраћаја је умјерен до појачан. Срећан пут !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here