Успјешно завршени пројекти на путној инфраструктури, наставак великих инвестиција одмах након сезоне

Општина Херцег Нови

Општина Херцег Нови у санацију улица ће уложити преко 1,2 милиона еура, док ће у изградњу и реконструкцију тротоара инвестирати око пола милиона еура.

На подручју Општине Херцег Нови током сезоне успјешно су обављени  многи инфраструктурни пројекти. Посљедњих дана завршене су реконструкцијe бројних дионица, чији радови нису утицали на туристичку сезону, казао је за РТХН секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић:

Василије Сефеоровић

– Одрађене су реконструкције неких рубних улица, које нису ометале саобраћај и сезону. По плану и програму уређења терена на подручју Општине Херцег Нови, саниране и асфалтиране су улице у Зеленици, два крака у Сасовићима, Пођанска улица и пут у Шћепошевићима.

Данас су настављени радови на санацији пута према засеоку Поробићи, чиме је у наредних десетак дана затворена ова саобраћајница у Мојдежу:

– Један  дио тога пута био је урађен у сезони, али су радови прекинути, због високих температура ваздуха, тако да је настављена реконструкција дионице према Поробићима. Улица ће бити затворена, док фирма која је на тендеру добила н  да изводи бетонске радове, не заврши свој посао. Прије неколико дана почели су и радове на проширењу пута од  Мокрина ка Мојдежу, од раскрснице код Цркве Св. Варваре, тако да и ту иде ширење и асфалтирање, објашњава Сеферовић.

Иначе, пут Мојдеж – Мокрине саниран је прошле године и представља заобилазницу од Игала ка залеђу Херцег Новог.

Након сезоне планирани су важни инфраструктурни радови на више локација:

– Дефинитивно, након сезоне иде наставак реконструкције шеталишта од Палмон беја до Галеба у Игалу. Завршени су ископи на локацији будуће Аутобуске станице као велики инфраструктурни објекат у нашем граду. За неколико дана ће почети и бетонски радови на изливању плоче. Креће и реконструкција Његошеве улице, као и реконструкција Улице од Палмон беја до Галеба. Послије сезоне требало би да почне и реконструкција улице од  Болнице Мељине према Средњој мјешовитој школи на Савини, навео је Сеферовић.

У септембру  би требало да буде завршено и обложено каменом, степениште Елизе Дуковић. Креће и реконструкција тротоара у Улици Пете Црногорске бригаде.

-У наредном периоду имаћемо динамичне активности на побољшању путне инфраструктуре на подручју Општине Херцег Нови, најављује Сеферовић.

Ријеч је о великом улагању локалне самоуправе у инфраструктуру:

– Отприлике милион и 200.000 еура биће уложено у путну инфраструктуру, као и  500 000 еура у изградњу нових и реконструкцију постојећих тротоара, казао је он.

Пројекат заобилазнице око Херцег Новог је при крају:

– Добили смо предлог пројекта од фирме, којој је повјерен задатак да изради пројектну документацију. Треба то да финализује и да почетком септембра имамо коначну верзију пројекта заобилазнице од Суторине до Зеленике, очекује Сеферовић.

Кампања „За наш град, чист град“  дала је резултате:

-Похвалио бих предузеће Чистоћа, које и поред свих саобраћајних колапса који се дешавају у граду,  посебно на магистрали, и саобраћајних гужви због разуђености територије општине, имају доста похвала за одвоз комуналног отпада. Општина је уложила значајна средства  у куповину камиона за одвоз комуналног отпада, као и у куповину  возила за прање улица. Локална управа инвестира у предузеће, што даје резултате, оцијенио је Сеферовић.

Поред  улагања у путну инфраструктуру, од јесени креће и дугоочекивана изградња канализационог колектора Игало-Баре, чиме ће бити ријешено важно питања одводње отпадних вода у том дијелу Игала и да повеже канализацију са Дреновиком. За неколико дана би требало да потпишу уговор како би на јесен почели радови на изградњи овог колектора.

 

1 COMMENT

  1. Moze li i jedan posao kod nas da se zavrsi kako valja? Pa dje je taj nadzor, cime se oni bave? Novo setaliste kod titove vile je vec osteceno na vise mijesta, sve ploce na poklopcima od sahte su slomijeni…
    A onaj sljunak sto ste ostavili sa obje strane setalista je jedno ruglo za vidjet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here