Управа полиције: Настава може да се одвија несметано

Дојаве о бомбама у црногорским школама биле су лажне, а у току су активности полиције на идентификацији пошиљаоца, како кроз интензивне полицијско-тужилачке активности у земљи, тако и путем међународне полицијске сарадње, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Полиција сматра да се настава може несметано одвијати у наредном периоду.

 – Службеници Управе полиције су поступили по свим пријавама упућеним током данашњег дана, а које су се односиле на наводе о експлозивним направама у васпитно- образовим установа и другим објектима. Припадници полиције су у циљу евентуалног проналаска опасних предмета и отклањања потенцијалних опасности извршили преглед објеката и простора којом приликом нису пронађени сумњиви или опасни предмети, саопштено је из Управе полиције.

Како наводе, са аспекта извршених контрола, спроведених процедура и поступака које су до сада реализовали, постоје сви предуслови за несметано одвијање наставног процеса у образовним установама.

Подсјећамо, данас је 41 основној школи у Црној Гори дојављено да су постављене бомбе, због чега је настава била обустављена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here