Упозорење Директората због најављених обилних падавина

На основу извјештаја Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања и указао на потребу подизања оперативне спремности.
На основу упозорења Завода, сјутра (уторак, 31.10.2023. године) се очекује јако југозападно струјање, у другом дијелу дана мјестимично јака киша, пљускови и грмљавински процеси.

На територији Црне Горе, у јутарњим сатима се очекује јаче наоблачење са запада које ће прво условити кишу на југозападу, затим ће се падавине проширити и на остале предјеле. У другом дијелу дана интензивније падавине, а локално су могуће и временске непогоде. Знатно мање падавина се очекује на крајњем сјеверу.
Вјетар ће бити јужних смјерова, умјерен до јак, понегдје у вишим предјелима на сјеверу на ударе и олујне јачине. Дуж обале се очекују јачи таласи -море таласасто до јаче таласасто.

Као посљедица обилне кише локално су могући краткотрајни проблеми са обилном количином воде -фласхфлоод ефекти посебно у урбаним срединама, на бујичним токовима и дуж саобраћајница које пресјецају планинске косине.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here