Европски тим за ХН: Покренули смо иницијативу о функционисању канализационог колектора и постројења за прераду отпадних вода

Током августа, Европски тим за Херцег Нови покренуо је иницијативу с циљем преиспитивања одговорности и иницирања дискусије у локалном парламенту. Како наводе у саопштењу, иИницијатива се фокусирала на проблематично функционисање канализационог колектора и постројења за прераду отпадних вода што доводи до несносног смрада дуж Херцег Новог.

-Унаточ нашим напорима да пружимо конструктивни допринос рјешавању овог озбиљног проблема, до данас нијесмо примили никакав одговор од стране владајуће већине. Нијесу нам се обратили нити административно нити су показали било какав знак прихватања наше иницијативе за отварање дискусије о овом кључном проблему.

Да нијесмо једини који је препознао потребу за хитним ријешавањем проблема говори и активност невладине организације „Еколошко друштво Боке“ која је истакла низ забрињавајућих чињеница везаних за функционисање постројења и потезе надлежних руководиоца. Сматрамо да сви наведени проблеми захтијевају неодложну пажњу и расправу у локалном парламенту како бисмо преиспитали одговорност свих надлежних руководиоца, наводе у саопштењу из Европског тима за Херцег Нови.

Са пуном подршком предлогу те НВО, захтијевају од предсједника Скупштине општине Херцег Нови да на дневни ред ове сједнице заказане за 1. новембар уврсти као прву тачку дискусију о нефункционисању канализационог колектора, на којој бим поручују,  требало да присуствује предсједник Општине Стеван Катић, секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, директор „Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре“ Милан Зарић, директор Водовода и канализације Боро Лучић, као и један од иницијатора – директорица НВО „Еколошко друштво Боке“,  Оливера Доклестић.

-Очекујемо да ће локална власт препознати озбиљност овог проблема и да ће се супротставити лицемјерном политиканству и чувања “мира у кући”. Сада је тренутак да се овај горући проблем Херцег Новог стави на дневни ред и да се предузму конкретни кораци ка његовом рјешавању, закључују у саопштењу из тог Клуба одборника.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here