Упис у вртић од 25. маја

Фото: двориште вртића на Топлој

Упис дјеце у ЈПУ „Наша радост“ за 2022/23 годину почеће 25. маја и трајати до 15. јуна, казала је директорица Тамара Живановић у „Новском јутру“ РТХН.

Дјеца која су похађала вртић у текућој школској години, аутоматски су уписана и за наредну, објашњава директорица Живановић.

– Родитељи нису у обавези да опет обављају упис у том случају. Само родитељи дјеце која се први пут уписују морају да одраде поступак електронске пријаве на upisi.edu.me. Поступак је врло једноставан и не би требало да буде проблема. Они родитељи који нису у могућности да упис дјетета обаве на овај начин, могу то урадити у просторијама вртића.

За електронски упис је потребно уписати само име и презиме дјетета и матични број, док је за упис у просторијама вртића потребно донијети извод из матичне књиге рођених.

Фото: директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић

– Имамо довољно простора и капацитета да примимо сву дјецу, тако да нема потребе за паником да ће неко дјете остати без мјеста. Упис ће трајати до 15. јуна, што је довољно времена и неман потребе да се стварају гужве. Сви смо ту да сарађујемо и очекујемо родитеље и малишане, казала је директорица Живановић.

У васпитним јединицама ЈПУ „Наша радост“ тренутно је 1203 дјеце, а стратегија о предшколском образовању подразумјева да сва дјеца буду примљена.

– Очекујем да буде преко 1200 дјеце након новог уписа дјеце. Надамо се да ћемо преласком у нови објекат на Савини добити додатне капацитете и садржаје, казала је директорица Живановић.

Подсјећамо, тендер за опремање вртића на Савини Управе за јавне радове је у току и траје до 27. априла. У ову намјену опредјељено је 300 хиљада еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here