Конференција „Одрживи здравствени туризам“ у Институту Игало

Конференција „Одрживи здравствени туризам” у организацији Центра изврсности за биомедицинска истраживања, биће одржана од 12. до 14. маја у Институту „Др Симо Милошевић” у Игалу.

Центар изврсности за биомедицинска истраживања (ЦЕБИМЕР) је настао интеграцијом научно истраживачких и клиничких лабораторија у Црној Гори, као и кроз њихово партнерство са реномираним иностраним институцијама и експертима чији су предмети истраживања блиско повезани са тематским областима ЦЕБИМЕР‐а. Мисија Центра је да кроз интегрисани приступ, а вођени принципима опште друштвене одговорности, академског интегритета, транспарентности, самоодрживости, изврсности и међународне упоредивости, а засновано на принципу осигурања квалитета и преузимања одговорности за даљи развој, постане централна институција за биомедицинска истраживања у Црној Гори.

Резултати наших истраживања ће допринијети бржој и бољој имплементацији Стратегије развоја научно истраживачке области, као и Стратегије паметне специјализације (кластер – здравствени туризам и одржива животна средина).

Свечано отварање конференције је 12. маја са почетком у 17 сати у Конгресној сали Института “др Симо Милошевић”. Како је најављено, конференцију ће отворити в.д. директора Института Игало, др Саво Марић, а присуствоваће и представници Владе Црне Горе и Општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here