Вавићево ходочашће од 336 километара

Новљанин Ненад Вавић и ове године пошао је да се поклони моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког. Након што је отац Никола Тодоровић благословио његов полазак Вавић се прије два дана са Белависте преко Мељина, Пода, Ситнице, Зубаца упутио ка Требињу, манастиру Тврдош, а потом и до Мркоњића родног мјеста Светог Василија Острошког.

Послије обиласка гроба Ане Јовановић која је родила сина Стојана 1610. године, касније светитеља, Вавић се преко Требиња –Ластве- Вилуса упутио ка Никшићу и Острогу гдје предвиђа да стигне рано ујутру на празничну Свету архијерејску литургију, коју ће служи Његова светост патријарх Порфирије. Дан после великог празника 12. маја Ненад Вавић наставља за Подгорицу до храма Христовог Васкрсења гдје ће се поклонити на гроб блаженопочившег митрополита Амфилохија. Његово ходочашће ту не завршава већ наставља пјешке преко Цетиња и Будве до Херцег Новог, односно манастира Савине. Укупно ће прећи 336 километара.

-Одавно у мени постоји жеља да будем ходочасник до Острога. Ово је за мене част јер идем да се поклоним нашем свецу. Mислим да неће бити проблема на овом поклоничком путу, казао је пред полазак Ненад Вавић.

Подсјећамо, двије групе Новљана кренуле су на ходочашће Светом Василију Острошком. Прва у којој је седам младих људи на пут преко Мориња, Драгаља и Никшића пошла је у недељу, 8. маја , а друга од два члана, Срећко Ивановић и Неђо Радомировић, 9. маја. Радомировић овај пут прелази бос, а Ивановић уз помоћ штаке јер је недавно повриједио кичму.

2 COMMENTS

  1. Пошло jе из Новога мало више од две групе ходочасника… Уз благослов свештеника, тихо и без помпе…

    А господину Вавићу,свако добро од Господа и Светог Василија,подвиг који заиста никога не оставља равнодушним…

  2. Од Бога вам здравље и свака срећа да вас у животу прати и да вас чувају сви свеци и Анђели ! АМИН !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here