Ученици ОШ „Милан Вуковић“ прославили полуматуру

Нижу се матурске и полуматурске свечаности а синоћ су и ученици деветог разреда ОШ „Милан Вуковић“ уз музику пјесму, дружење обиљежили крај основног образовања. Њихов жагор и раздраганост испуњавали су простор Градске кафане  у којој су славили до касних ноћних сати али под будним оком својих наставника. 

Директорица Школе Маре Вујиновић казала је да се опраштају од још једне сјајне генерације.

-Када бих вам рекла ноћас да стојите на једној раскрсници и бирате којим путем ћете поћи то би била једна фраза коју сам подвлачила у писменим задацима својих ђака као сувишни дио. То је оно што се подразумијева и оно што вам свима желимо да заиста будете у свему напредни, да имате среће у одабиру будућег занимања и у свом животу на свим пољима.

Уз жеље да буду успјешни директорица Вујиновић им је поручила и да на прави начин схвате  поимање слободе и човјекољубља.

-Слобода подразумијева и права и обавезе и слободе разних врста али не подразумијева анархију. Зато увијек треба да имате на уму да свако ваше дјело које ћете направити у будућности има и своје посљедице. Ово вам говорим зато што знам да ћете правити добра дјела, да ћете бити добри људи, да ћете бити корисни за човјечанство.   Само волећи друге људе и помажући им и чинећи другоме добро можете и сами да дочекате добро, казала је Вујиновић.

Срећно драги полуматуранти!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here