Британски новинар у Црној Гори: Земља задивљујуће природне љепоте

Британски новинар  Mark Curtis Raleigh у склопу организације Националне туристичке организације Црне Горе (НТО ЦГ), боравио је у студијској посјети нашој земљи у периоду од 30. маја до 02. јуна.  

Ријеч је о новинару дневног листа “Тhe Sunday Times” који ће кроз репортаже представити природне љепоте и бројне могућности које нуди Црна Гора. Дневни лист достиже до 1,5 милиона читалаца, те се очекује да ће објављени чланци, као резултат ове посјете, допринијети промоцији наше земље као туристичке дестинације.

Новинар је први пут у посјети Црној Гори, а према његовим ријечима, ово је земља задивљујуће природне љепоте:

“То је земља задивљујуће природне љепоте – посебно мислим на предивна језера, ријеке и планине. Сматрам да је контраст између југа и сјевера фасцинантан, а на овакво гостопримство људи нисам наишао на својим досадашњим путовањима у друге земље”, казао је Raleigh.

Током боравка у дестинацији новинар је имао прилику да посјети Жабљак и Бар, те да се опроба у активностима као што су рафтинг Таром и зип лајну.

“Рафтинг у клисури Таре био је врхунац и незаобилазан је за породице које преферирају активни одмор, а уз то бих свакако препоручио и зип лајн одакле се пружа невјероватан поглед на густе шуме и кристалну ријеку. Нашим читаоцима ћу препоручити да пробају и традиционалне специјалитете, како би стекли комплетан доживљај о Црној Гори”, казао је британски новинар.

У оквиру путовања по Црној Гори, имали су прилику да уживају у крстарењу Скадарским језером, а како истиче упознавање са богатством биљног и животињског свијета је невјероватно искуство.

“Осјећао сам се тако смирено док смо крстарили језером, као да сам се повезао са природом на неки другачији начин. То је дефинитивно мјесто о којем ћу писати, и које ћу препоручити свим љубитељима природе и авантуре”, закључио је  Raleigh.

Поред НТО ЦГ, подршку у организацији студијске посјете дали су стратешки партнер НТО ЦГ – туристичка агенција Голд травел, локалне туристичке организације Бара и Никшића, као и Национални паркови Црне Горе, саопштено је из ПР Служба Националне туристичке организације Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here