У завршници санација дионице пута у Зеленици 

Фреквентна саобраћајница у Улици Жупа Драчевица у Зеленици ускоро ће бити у функцији. Радови на реконструкцији дионице пута и повезивања канализације и инфраструктуре почели су средином фебруара и од тада представља проблем мјештанима, због онемогућене комуникације и разрованог пута од Старог кина до магистрале у Зеленици.   

Радници фирме Крушо са подизвођачем  Мантис  интензивирали су радове  на реконструкцији саобраћајнице, потврдио је за РТХН предсједник Мјесне заједнице Зеленика-Кути Илија Ковачевић:

– У посљедњих пет дана све се креће позитивним током, убрзали се радови на спајању канализације у Улици Жупa Драчевицa. Постављају  завршни тампон и надамо се у ових неколико дана да ће бити урађена два слоја на ископини и  завршни слој на читавој дионици. Уједно ће и до краја  те улице, до Дома пензионера да буду стављена два слоја новог асфалта, казао је Ковачевић.

Мјештани су исказали оправдано незадовољство разрованим путем и кашњењем радова, који су требали да буду завршени још средином марта. У очекивању сезоне напокон би требало да буде ријешен још један инфраструктурни проблем у овој Мјесној заједници:

– Колико смо били незадовољни да је то трајало дуго сада видимо да је убрзана динамика радова. Ту су постојали проблеми са накнадним постављањем водоводних цијеви у траси пута, па се пролонгирало. Надам се да би у наредних пет дана та дионица требало да буде асфлатирана. Разговарао сам са надлежним на терену и преносим ове информације из личног контакта са извођачем радова, очекује Ковачевић.

Општина је обезбиједила средства за пројекат спајања канализационе мреже у циљу санитарне заштите водоизворишта Опачица.  Агенција за изградњу и развој града обавља надзор над санацијом  путне инфраструктуре и повезивања канализационе мреже од на овом подручју Зеленике.     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here