Нове цијене вртића од септембра

На иницијативу руководстава већине јавних предшколских установа који су тражили кориговање трошкова боравка и исхране дјеце у установама предшколског образовања, Министарсво просвјете донијело је одлуку да се од септембра са садашњих 40, цјелодневни боравак дјеце повећа на 50 еура мјесечно. Сматрају да трошкове боравка и исхране у јавној установи не треба драстично повећавати јер би то био удар за кућне буџете породица са нижим примањима.

Цијена боравка дјеце у вртићима није мијењана више од деценије, а према ријечима директорице ЈПУ Наша радост Тамаре Живановић, ово повећање прати цјелокупно увећање цијена на тржишту, посебно хране.

-Цијена свакако иде у складу са порастом цијена на тржишту, ми смо ограничени тендерском документацијом и набавком намирница преко тендера. Сходно томе да су уназад годину поскупиле све намирнице, били смо у обавези да повећамо цијену боравка дјеце у вртићу и надам се да ће на томе остати, казала је Живановић.

Како објашњава Живановић, цјелодневни боравак дјетета коштаће 50, полудневни 25 еура, док дјеца из Украјине и корисници материјалног обезбјеђења као и до сада, неће плаћати боравак у вртићу. Једнородитељске породице плаћају половину износа цијене вртића.

Повећање цијене услиједиће од септембра, након потписивања нових уговора са родитељима и завршетка овогодишњег уписа дјеце у јавним предшколским установама. Подсјећамо, упис дјеце у државне и приватне вртиће почео је 24. маја, и траје до 15. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here