Херцег Нови симбол наших побједа; трајект смо вратили држави, ријешићемо и питање Института Игало

Парламентарни избори 2023.

Aлекса Бечић, у друштву предсједника Владе Дритана Абазовића, посјетио је Општину Херцег Нови, гдје су са Стеваном Катићем, предсједником Општине и окупљеним грађанима разговарали о битним темама.

Бечић је присутнима казао да Црна Гора има велику шансу да убрзо буде чланица ЕУ, што јој и припада. Обећао је да ће то бити за наредне четири године.

-Затворили бисмо ми сад одмах десетак преговарачких поглавља, али су нам потребна завршна мјерила за поглавља 23 и 24. А шта је то? Борба против организованог криминала и корупције. Треба нам ова рука правде која мора да настави, која ће оздравити судство као што је оздравила тужилаштво. Која је омогућила нови тужилачки закон, која је пензионисала стари, а изабрала нови тужилачки савјет. Мафија мора да се уништи. Мафија мора да буде побијеђена. Црна Гора мора да буде ослобођена, истиче Бечић.

Бечић је подсјетио да је сасвим јасно видљиво, на примјеру трајекта, којим путем је Црна Гора ишла.

– За само 17 дана 300 хиљада еура иде у народни буџет. А раније, прошле и претпрошле и двадесет година уназад,  за 365 дана је само 200 хиљада ишло у народни буџет. Што значи да ћемо сад на крају календарске године имати 5-6 милиона еура који иду народу. Е замислите за 20 година, у Новом овдје, то је неких стотињак милиона еура чистога новца. Колико је могло да буде и школа и вртића и путева и плата и пензија и додатака“, додаје Бечић.

Лидер Грађанског покрета УРА др Дритан Абазовић истакао је да коалиција “Храбро се броји !“ несумњиво нуди најбољи план за Црну Гору за период до 2027. године. Објаснио је да се већином ради о инфраструктурним пројектима.

Абазовић је најавио и подршку Владе Црне Горе Институту Игало. ,

-За три дана омогућићемо несметано функционисање ове установе у наредном периоду. Конституисањем 44. Владе Црне Горе наћи ћемо и трајно рјешење за Институт Игало. Сачуваћемо сва радна мјеста и у потпуности заштити здравствени туризам у Херцег Новог. Уз значајне инвестиције ово ће мјесто бити препознато и ван наших граница.

Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић истакао је да је Херцег Нови од 30. августа 2020. године кренуо ка просперитету.

-Када се овдје код нас побјеђивало скоро нигдје друго се није побјеђивало и зато смо негдје заслужили највише од свих да све оно што се данас дешава у Херцег Новом, да све оне инвестиције које имамо и које смо дуго чекали се реализују и кроз ову 42. и 43. Владу и у име Општине Херцег Нови ја се захваљујем и заједно ћемо наставити овим путем куда смо кренули и сигуран сам да ћемо храбро бројити све оне пројекте које смо већ кандидовали, истиче он.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here