У уторак временске непогоде

Илустрација

Директорат за заштиту и спашавање МУП-а, на основу извјештаја Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе, послао је упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања и указао на потребу подизања оперативне спремности.

Према информациflashјама Завода, најављено је да ће у уторак 28. новембра, циклон са центром на сјеверу Европе условити нестабилне временске прилике на нашем подручју. Најављене су интензивније падавине, мјестимично пљускови и грмљавина, а локално и краткотрајне временске непогоде. Према прогностичком материјалу, крајем дана и током ноћи, интензитет падавина ће ослабити, дуваће јак, на ударе и веома јак вјетар, јужних смјерова, док ће море бити таласасто до јаче таласасто.

Такође, за петак и суботу се поново очекују интензивније падавине и јак јужни вјетар.

Као посљедица обилне кише локално су могући краткотрајни проблеми са обилном количином воде – flashflood ефекти, посебно у урбаним срединама, на бујичним токовима и дуж саобраћајница које пресјецају планинске косине. Ова метеоролошка ситуција може озбиљно да омета свакодневне редовне рутинске активности, наведено је у саопштењу Директората.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here