У Подгорици реприза финала КУП-а ?

фото: Филип Рогановић

У Подгорици се у сриједу и четвртак игра финални турнир Купа Црне Горе за ватерполисте. Првог дана у првом полуфиналу од 18 сати играју Јадран и Будва.

-Очекујем занимљив турнир, мада је ове године разлика између Јадрана и Приморца у односу на ривале мало већа. То је и логично, с обзиром на то да су Будва и Катаро почели причу са младим играчима, а да би они дошли до већег нивоа потребно је вријеме, то је процес. Реално, финале би требало да буде Приморац – Јадран, а то је један меч, у коме све може да се догоди, да једна лопта промијени ток утакмице. Даћемо све од себе да одбранимо трофеј, казао је тренер Јадрана Петар Радановић.

-Ми смо на новом почетку – нова управа, нови тренер, дјеца из нашег подмлатка, као окосница тима, појачани са неколико младића из Херцег Новог и Котора. Просјек година нам је око 16, тако да је илузорно да пријетимо било ком тиму, а камоли Јадрану. Наш циљ и нешто на чему инсистирам јесте да приступ буде максимално озбиљан и да се момци боре. За шта ће то бити довољно, видјећемо“, рекао је Никола Поповић, тренер Будве.

Од 20 часова истог дана играју Приморац и Катаро.

-Сагласан сам да би финале требало да буде Јадран – Приморац, мада увијек мора да постоји доза опреза. Ми смо направили искорак, мислим да ће очекивано финале донијети велику борбу, да ће бити интересантан и неизвјестан дуел, пред, вјерујем, пуним трибинама и у правој ватерполо атмосфери. Наша жеља је побједа, али није императив. Ако дођемо у шансу, покушаћемо да освојимо трофеј“, казао је Зоран Масловар, тренер Приморца.

-Прве двије утакмице против Приморца у Јадранској лиги биле су наше најбоље ове сезоне. Морамо да уђемо борбено, да се држимо плана и да покушамо да направимо проблем ривалу. Ово је прилика да се млади играчи докажу и покажу против једне европске екипе“, казао је тренер Катара Иван Бјелобрковић.

Финале је у четвртак од 20 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here