У току рјeшавање проблема плављења Шеталишта код „Галеба“

Предузеће Водовод и канализација ДОО започело је раздваjње фекалне и атмосферске канализације у улици Сава Илића, преко пута некадашњег ресторана „Галеб“.

Како је за РТХН казао технички директор, Горан Симовић, током обилних падавина фекални колектор је препуњен атмосферском водом, што узрокује плављење дијела Шеталишта пет Даница на тој локацији.

– Рјешење је изградња цјевног споја у дужини од неких 50 метара, од нашег ревизионог окна до Бабиног потока. Све радове извешће оператива Водовода. Не иду нам у прилог временски услови, али надам се да ћемо у неком догледном времену прије Нове године успјети барем улични дио да завршимо, а дио спојева остаће нам послије новогодишњих празника – информише он.

Активност је, како наводи, договорена са руководством локалне у праве на састанцима одржаним у претходном периоду.

На крају године Симовић је похвалио читаву техничку службу за резултате постигнуте током минулих 12 мјесеци.

– Искористио бих прилику да се захвалим превасходно радницима радних јединица одржавање канализације, водоводне мреже, механизације, детекције, диспечера, односно комплетној техничкој оперативи предузећа Водовод и канализација на исказаном повјерењу и раду у овој години, коју смо провели радно, а надам се да ћемо и у 2023. наставити овим темпом – истакао је Симовић.

Предузеће Водовод и канализација ући ће у Нову годину са новим извршним директором, мр Бором Лучићем, чије је именовање на ту позицију јуче верификовала Скупштина општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here