У припреми сезоне радови на побољшању водоснабдијевања у Баошићу

Радници предузећа Водовод и канализација Херцег Нови ангажовани су на замјени дотрајалог цјевовода са новим, функционалнијим, чиме ће бити побољшано водоснабдијевање потрошача, од магистрале ка Дому културе у Баошићу.

Како је за РТХН казао технички директор ДОО Водовод и канализација Херцег Нови Горан Симовић, посљедњих мјесеци су биле учестале хаварије на овом цјевоводу, због чега су приступили замјени цијеле дионице од магистрале према мору:

Горан Симовић

– Хаварија се десила на цјевоводу, који води према објектима уз море. Одлучили смо се да урадимо нешто ново, што подразумијева да ће бити искоришћен дио новог цјевовода, повезати са старим и направити прстен, како би могли да отклонимо хаварију. Нећемо да санирамо цијев, већ ћемо радити потпуно нови систем дистрибуције воде ка објектима, који гравитирају приобалном дијелу, навео је Симовић.

Радове изводе на двије локације, на обали и магистрали:

– Овим ће бити повезана два цјевовода. На двије тачке биће повезани дистрибутивни главни цјевовод, магистрални и разводни, секундарни цјевовод, чиме ће добити нови цјевовод у дужини од 200 метара. Тај нови ће бити функционалан, на наше и задовољство корисника, очекује Симовић.

Док се изводе радови није дошло до прекида водоснабдијевања потрошача на подручју Баошића. Цјевовод је ишао од магистрале према обали преко парцеле, гдје ће бити изграђен нови хотелски комплекс. Све су активности усмјерене у припреми туристичке сезоне, тако да више неће бити проблема у водоснабдијевању Баошића. Вриједност радова износи око пет хиљада еура. Предузеће Водовод и канализација радове изводи у сопственој режији.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here