У представи „Три прасета” приказана колективна посвећеност трансформацији ликова

У оквиру програма прославе Дана ослобођења Херцег Новог, глумци Градског позоришта из Подгорице одиграли су синоћ у Дворани Парк представу „Три прасета”. Представу је на основу драматизације енглеске народне басне Стевана Копривице, режирао Александар Јовановић.

Под мотом „Све што не може да буде, може“, у представи су осим Три прасета приказани и Аска и вук да би дјело добило на динамици и креативности, објаснио је глумац Емир Ћатовић.

-Помијешали смо приче у једну да буде што динамичније. Наш вук није типичан вук ког дјеца воле. Ако не више, воле га једнако као три прасета и они навијају за њега цијело вријеме. Баш је бил лијепо играње, мислим да смо успјели да изнесемо представу са њима, казао је Ћатовић.

Кроз игроказ смо покушали да направимо спој занимљивог за дјецу али и за одрасле, казао је Ћатовић.

-Стеван Копривица се поиграо са елементима поп културе и због тога је представа замиљива не само дјеци већ и родитељима који их доводе. Поред свих гегова које имају прасићи и вук, кроз глумачке маневре провлаче се социјалне па чак политичке ствари које се тичу нашег друштва, казао је он.

У представи осим Ћатовића играју: Омар Бајрамспахић, Горан Славић, Стефан Вуковић и Вања Јовићевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here