Спектакуларан концерт професора Музичке школе

Сјајан концерт “Граду с љубављу” приредили су синоћ професори Музичке школе Херцег Нови. Публика је уживала у надахнутим извођењима, разноврсном репертоару и празничној атмосфери којом је одисала концертна сала.

Професори школе за основно музичко образовање на концерту уприличеном поводом Дана града, осим класичних композиција, свирали су и филмску музику, што је наишло на одличну реакцију публике.

У овој образовној установи не крију задовољство успјехом концерта, јер су, како је за РТХН казала директорица Нивес Ненадовић, на прави начин обиљежили празник града.

-Ја сам презадовољна, прије свега избором програма који је био веома интересантан и различит. Трудимо се да сваки пут покажемо нешто ново и да представимо све инструменте, тако да заинтересујемо дјецу да упишу све инструменте, не само ове најпопуларније. Мислим да је публика јако лијепо реаговала на концерт, а оно што је оставило јако лијеп утисак је да, када су колеге одлазили са сцене, аплауз се наставио и у „бекстејџу“ гдје смо једни другима били подршка, рекла је Ненадовић.

Од бразилске композиције, преко класичне и филмске музике, до оперске верзије пјесме “Долазим Боко” низале су се композиције, посебно биране за овај концерт. Професорица хармонике Босиљка Кулишић истиче да им је посебна част што су били дио прославе.

-Ми смо пресрећни. Извела сам „Тicо, тicо“ са нашим драгим колегама Јованком Вељовић на клавиру и Оливером Недовићем на удараљкама. То је једна бразилска композиција која је ту да нас све покрене, и одсвирали смо је у част нашег града као поклон нашој дивној херцегновској публици. Презадовољна сам, и увијек тако направимо неку комбинацију која ће да задовољи наше музичке потребе, ал исто тако да развесели нашу публику и да покаже како умјетност помјера границе и како доносимо и звукове других народа у наш град. Публика је стварно дивно реаговала, мислим да су они срећни, а ми смо презадовољни што смо успјели, ево већ традиционално, да реализујемо овај концерт као поклон нашим грађанима и граду, казала је Кулишић.

За пофесорицу клавира Јованку Вељовић сваки концерт посвећен нашем граду представља задовољство, а овај је био посебан из више разлога.

-Утисци су јединствени и велика је част што могу на овај начин да дам допринос прослави Дана ослобођења Херцег Новог. Иначе, вечерашњи концерт је за мене посебан из неколикло разлога. Прво што са колегиницама Анитом и Јеленом Поповић обиљежавам десетогодишњицу успјешне професионалне сарадње; ово је десета година како ми наступамо и не прескачемо буквално ниједан концерт професора. Друго моје вечерашње задовољство је наступ са мојом некадашњом ученицом Љубицом Пешић. Истовремено сам и поносна и срећна што имам прилику да наступам са неким коме сам ја некад била наставник, а сад смо колеге, и обје успјешне у том педагошком раду. Овај концерт обиљежава и први наступ са Николином Томашевић, мојом драгом колегиницом, због чега сам такође јако срећна, и наравно са Босиљком Кулишић са којом већ увелико наступам и сарађујем и са колегом Оливером Недовићем. Увијек може боље и више, али сам веома задовољна, истакла је Вељовић.

И њена бивше ученица, професорица клавира Љубица Пешић, срећна је због заједничког наступа и концерта којим дају допринос прослави дана града.

-Велика је част и привилегија радити са професорицом Јованком, сада већ колегиницом. Задовољство је још веће наступати и радити са њом и дијелити ове школске дане, сада само са друге стране учионице. Сатисфакција је, наравно, на нашој страни, то је једноставно нешто што нас испуњава да публика ужива у томе што им приређујемо и да буде добро прихваћено. Јако је битно да и ми дамо дошпринос обиљежавању Дана града. Херцег Нови је умјетнички град, ту су све велике звијезде музике, умјетности уопштено, биле, боравиле, и даље су међу нама, тако да је јако битно одржавати ту везу музике и умјетнодсти према овом граду, рекла је Пешић.

Професор гитаре Александар Бубања истиче размјену енергије са публиком која је одлично реаговала на новине у репертоару.

-Осјећај је, као и увијек, јако лије. Колеге покушавају да предају што више енергије публици и да се то доживи на што љепши начин. Ова композиција коју сам ја свирао је мало ефектнија, није  толико популарна, али циљ је да мало проширимо репертоар који се из године у годину мијења. Реакција публике нам је јако битна и волимо што сваки пут кад одсвирамо нешто на сцени да публика то препозна, да им се свиди, а кад им се свиди они то и испрате аплаузом, наводи Бубања.

Концерт је завршен оперском верзијом пјесме “Долазим Боко”, што је било посебно и за публику и за учеснике, истиче професорица соло пјевања Николина Томашевић.

-Било је предивно, заиста су емоције биле посебне јер је овај концерт посвећен нашем граду, и наше колеге су изабрале диван програм. Имали смо од филмске музике до неких композиција из романтизма, тако да је заиста био веома диван програм, и за крај је била  наша дивна пјесма„Долазим Боко“. Заиста смо поносни што смо могли да поклонимо овако концерт нашем дивном граду, и заиста је посебна емоција изводити ову пјесму посвећену нашем дивном граду, у аранжману Јованке Вељовић, Анита и Јелена Поповић су биле за виолином тако да смо стварно на најљепши начин употпунили концерт. Баш смо били инспирисани јер је дошло заиста много људи и самим тим је задовољство било веће, истакла је Томашевић.

У оквиру прославе Дана града програм се наставља концертом у Градском Павиљону, гдје ће, вечерас од 19 часова, наступити ученици музичке школе и чланови градске музике.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here