Током овог мјесеца четири вјежбе за млађе припаднике Службе заштите и спашавања

Служба заштите и спашавања општине Херцег Нови је током октобра одржала четири вјежбе са млађим припадницима службе. Циљ је био усавршавање, тренинг и рутинско овладавање ватрогасном опремом и техником намјењених за заштиту и спашавање као и указивање прве помоћи повређеним лицима.

Према ријечима самосталног савјетника I у Служби заштите и спасавања Зорана Гамбера три вјежбе организоване су у Ватрогасном дому, а једна на Каменом.

-Прва вјежба се односила на опште познавање пожара и средстава, технике и опреме за гашење пожара. У другој смо вјежбали употребу ваздушног јастука као и опреме у ватрогасним возилима. Вјежбу прве помоћ одржали су нам представници Црвеног крста Херцег Нови. Пожар у затвореном простору и употреба дисајних апарата, евакуација повређених лица, била је вјежба је одржана на локацији „Тајно брдо“ Камено, казао је Гамбер.

Служба заштите и спашавања општине Херцег Нови ће и у наредном периоду наставити са обукама и вјежбама припадника. Како најављују планирана је и једна велика заједничка вјежба гдје ће учествовати и друге институције и организације као што су Црвени крст Херцег Нови и ПСД „Субра“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here