У основним школама почело сакупљање уџбеника за рециклажу

У организацији Министарства просвјете, науке и иновација у сарадњи са Депонијом д.о.о. Подгорица и Удружењем Родитељи, почела је акција рециклирања уџбеника у свим основним школама. Од рециклираног материјала Депонија ће опремити двориште једне или више школа у зависности од количине прикупљеног материјала.

Директорица Директората за високо образовање Драгана Ћетковић за РТХН је казала да је акција почела 14.јуна, а од 18 до 25 јуна предузеће радници предузећа Депонија ће обићи школе и преузети материјал за рециклажу

-Наша министарка има подугачак списак идеја које треба да спроведемо у дјело и чекамо прави моменат када треба која да се оствари. Како се ближио крај године, најљепше нам се уклапала идеја о рециклажи старих и искоришћених уџбеника. Сарађујемо са Удружењем Родитељи и преко њих ослушкујемо све оне проблеме, жеље, захтјеве који имају родитељи и дјеца. Саслушали смо и све оно што су нам управе школа предлагали и тако смо дошли на идеју за ову акцију.

Предузеће Депонија је локалног карактера и сада показују колико су друштвено одговорни, казала је Ћетковић.

-Они ће обићи централни дио. На југу и на сјеверу због комплексног задатка и великог обима посла којег имају у том периоду обићи ће градске школе, а са приградским и сеоским смо договорили да довезу прикупљени материјал до њима најближе школе.

Одзив школа у цијелој Црној Гори је сјајан, додала је Ћетковић.

На приморју немамо ни једну општину која се није одазвала. Из сваке општине имамо макар једну школу дасе прикључила нашој акцији. Од 163 школе које имају на територији Црне Горе, 103 су дио акције, казала је Ћетковић.

Директорица Основне школе “Милан Вуковић” Маре Вујиновић истиче да је ријеч о лијепој акцији која има карактер заједништва и да се помогне једној од школа у уређењу школског дворишта.

-Мислим да је добра акција и тако дјеци дајемо примјер да колегијалност и давање представљају задовољство јер смо некоме помогли. Мислим да таквих акција фали, казала је Вујиновић.

Вујиновић је задовољна одзивом ученика првог дана акције.

-Ова школа ће као градска примити уџбенике и свеске које су намијењене за рециклажу из основних школа „Орјенски батаљон“ Бијела и „Илија Кишић“ из Зеленике. Фирма Депонија из Подгорице по заказаном термину и договору преузети све што се код нас прикупи.

Акција прикупљања уџбеника за рециклирање биће организована и у понедељак 17. јуна.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here