У новој школској години ђаци из Игала у школи у Суторини

Ђаци ОШ “Дашо Павичић”, који су наставу похађали у објекту некадашњег Дјечијег одјељења Института Игало, нову школску годину почињу у реновираним просторијама подручног одјељења школе у Суторини.

Како наводи директорица, Босиљка Перуновић, заједнички интерес школе, Министарства просвјете, али и родитеља била је сигурност ђака.

Босињка Перуновић, директорица ОШ „Дашо Павичић“

– Обавили смо два родитељска састанка, разговарала сам и са агенцијом Блу лајн, да бисмо договорили превоз који обезбјеђује Министарство, а који ће бити бесплатан сваке школске године док не буде изграђена школа у Игалу. То је јако важно и не желим да се изгуби у свој причи. Суторина остаје подручно одјељење, са два комбинована одјељења, придружују им се дјеца из Игала, чекајући да им се изгради школа, која је обећана и за коју је новац буџетом обезбјеђен – истиче она.

Перуновић подсјећа да је школа радила анкете са родитељима, да су понуђене опције похађања наставе у ОШ “Милан Вуковић” или у трећој смјени у матичној школи на Топлој.

– Хтјела бих да јавност зна да су школа и Министарство хтјели да изађу у сусрeт родитељима да нађемо заједничко рјешење. Након анкете, већина родитеља била је за Суторину, незнатан број за “Милан Вуковић” и један за Игало, а 20-ак родитеља није ни гласало, па смо сматрали, што је и речено прије анкете, да је њима свеједно гдје ће дјеца и да ће се приклонити већини – навела је Перуновић.

У сарадњи са предузећем Чистоћа и Секретаријатом за комуналне дјелатности, мобилијар из просторија у Игалу пресељен је у Суторину, хигијеничарке су све очистиле, тако да је школа спремна за почетак наставе, закључила је Перуновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here