У херцегновском огранку Матице црногорске додијељене награде учесницима конкурса „Загрли камен и море“

Херцегновски огранак Матице црногорске и ове године је по традицији, поводом 21. маја Дана независности Црне Горе, организовао конкурс  „Надметање кроз слику, ријеч и музику“, а учествовали су ученици из свих основних и средњих школа у граду као и ђаци Музичке школе.

Одабрана тема била је „Загрли камен и море“, а  20. маја, у галерији херцегновског oгранка у Његошевој улици организована је свечана  додијела диплома, награда и захвалница најуспјешнијим учесницима, њиховим менторима, директорима школа и дугогодишњим сарадницима у организацији конкурса. 

Интересовање за ово литерарно, ликовно и музичко надметање, превазишло је сва очекивања, па су  чланови жирија имали прилично тежак задатак. Од укупно 176 пријављених, награђено је 66 ученика.

Тим поводом из Матице су за  предан оцјењивачки рад захвалили: драмском писцу Стевану Kопривици који је био и предсједник жирија, књижевнику и публицисти Мирашу Мартиновићу, историчару умјетности и скулптору Богдану Мусовићу, сликару  Дарку Влаовићу као и професорици клавира  Линди Познановић, професорици виолине Анити Поповић и професорици хармонике Босиљки Kулишић Чавић

Награђеним учесницима упутили су најсрдачније честитке а свимa осталим искрену захвалност за учешће и постигнуте резултате. У име херцегновског огранка Матице црногорске, предсједница Јованка Вељовић обратила се бројној публици и учесницима конкурса поручивши да „свако ко жели и умије да се изрази кроз умјетност, свако ко поштује и цијени њене вриједности, код нас је увијек добродошао.“

– Умјетност је универзална димензија, па као таква нека и у будуће спаја наше различитости и посебности, јер – љепота је управо у њима. Нека нас идуће године на овом мјесту буде још више, са новом инспирацијом и новим идејама, већим бројем учесника и награда, пожељела је Вељовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here