У Херцег Новом ухапшена особа због уличне продаје наркотика

Фото: Илустрација

Службеници Регионалног центра безбједности „Југ“ – Одјељења безбједности Херцег Нови су у данима викенда у циљу очувања стања безбједности на високом нивоу, откривања и спречавања извршења кривичних дјела и прекршаја предузели низ оперативно тактичких мјера и радњи.

Херцегновска полиција је, 23. јуна контролисала Р.Д. из Никшића и код њега пронашла мању количину материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. Против њега је поднијет захтјев за покретање прекршајног поступка због прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе дрога.

Осим тога, 24. јуна поступајући по оперативним сазнањима, полиција је контролисала В.Р. и Ђ.М. из Подгорице и код њих пронашла мању количину опојне дроге марихуана. Уз консултацију са тужиоцем у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом против Ђ.М. ће у редовном поступку бити поднешена кривична пријава због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док ће против В.Р. ће бити поднијета прекршајна пријава због прекршаја из чл. 52 Закона о спречавању злоупотребе дрога.

Поступајући по оперативним информацијама, полиција је контролисала М.Т. и Ј.Ц. из Ниша и С.З. из Херцег Новог. Код њих је пронађена опојна дрога марихуана укупне масе 31,9 грама.

Након спроведене криминалистичке обраде полиција је дошла до сумње да је М.Т. више пута продавао опојну дрогу Ј.Ц., те да је у горе поменутом тренутку дао на уживање Ј.Ц. и С.З. Он је на тај начин извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у стицају са кривичним дјелом омогућавање уживања опојних дрога.

М.Т. је по налогу тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици лишен слободе, саопштено је из Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here