У Херцег Новом „Пробуђено љето“ музиком у свитање

Манифестацију „Буђење љета“, у организацији ЈУК Херцег фест, а под покровитељством Општине Херцег Нови, на тврђави Форте Маре обиљежио је наступ групе Негатив, која се први пут у проширеној акустичној варијанти састава представила публици у Црној Гори. Ивана Петерс и Негатив знали су како да ово јутро учине посебним, а у њиховом репертоару уживао је велики број Новљана и гостију.

Осма манифестација у част доба које за наш град значи главну туристичку сезону и обиље културно забавних програма, несумњиво постаје традиција, а Форте маре, са прелијепим погледом на улаз у Боку и уснули град, мјесто одакле се најгласније може послати добродошлица љету и свима онима који ће наредних дана и мјесеци посјетити наш град.

Према ријечима Данила Бабовића из ЈУК Херцег Фест, организацијом и одзивом су више него задовољни.

-Идеја је да девето „Буђење љета“ траје дуже, од поноћи до јутарњих часова, јер је енергија заиста посебна. У том случају би новски бендови били увертира за главни наступ, информише Бабовић.

Новољани и гости који су љето дочекали на тврђави Форте Маре нису крили задовољство овом сад већ традиционалном манифестацијом.

– Довољни су слика и тон, ријечи су сувишне. Што више оваквих догађаја – то је Херцег Нови, коментарише Слободан Јањић.

И Слободан Поповић је одушевљен бендом и атмосфером.

-Свиђа ми се што је засупљена алтернативна музика коју немамо прилику често да чујемо. Херцег Нови има много потенцијала и мјеста гдје овакви догађаји могу да се реализују, макар током љетње сезоне, на отвореном, казао је Поповић.

Према ријечима Милице Ђаковић била би штета пропустити овакав догађај.

-Раније нисам практиковала долазак на манифестацију, уназад пар година ми је прешло у навику, јер ми је било жао ако не бих устала и дошла, поготово када видим снимке и слике са концерта, рекла је Ђаковић.

Групи Негатив ово је први наступ у раним јутарњим часовима и како каже Ивана Петерс лакшим и љепшим га је учинила распјевана и расплесана публика на тврђави.

-Били смо прилично уморни од пута, морам дапризнам да никада нисам пјевала у ово доба. Толико је пријатна и опуштена атмосфера, нисам имала никаву напетост. Жељела сам да концерт буде што љепши, да дочекам сунце. Цијело дешавање има посебну чар, феноменално је било, сматра Петерс.

Негатив је посљедни албум објавио сад већ давне 2009. године, али како кажу нови материал ће ускоро бити пред публиком.

-Направили смо нову пјесму, у припреми је још пет, шест пјесама, а да ли ћемо издати албум или макси сингл, још ћемо видјети, закључила је Петерс.

Сљедећи наступ групе Негатив на црногорском приморју биће на Тиватској риви Пине у четвртак 23. јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here