Извиђачи “Орјена” успјешни на сусретима у Темерину

Одред извиђача „Орјен“ из Херцег Новог учествовао је протеклог викенда на Међународном такмичењу извиђача у војвођанском граду Темерину.

На 9. “Меморијалу Божо Косановић” у организацији одреда “Темерин” окупило се око 200 учесника из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе. Сусрети су протекли у дружењу и узбудљивом надметању а, осим лијепих утисака,наши извиђачи су се кући вратили са још једним пехаром.

Најзанимљивије је било у суботу, када су прелазили стазу дугу око 12 километара са контролним станицама, на којима су такмичари одрађивали задатке, казао нам је старјешина Одреда извиђача “Орјен” Саша Ђедовић.

-Наши извиђачи трећи пут долазе на ову акцију, а такмичили су се у извиђачким дисциплинама: топографији, орјентацији, првој помоћи, чворологији, слању слова заставицама, разним тестовима и другим вјештинама. Патрола у саставу Богдан Вучковић, Радован Миловић, Борис Лукић и Михаел Куритцин освојила је треће мјесто. Захваљујемо домаћинима на изузетној добродошлици за наше чланове, као и лијепом дружењу, казао је Ђедовић.

Он је захвалио и Секретеријату за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови који им је омогућио да отпутују на ове извиђачке сусрете.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here