Љето 2022: Сервисне информације

Претежно сунчано и топло. У поподневним сатима, уз умјерен развој облачности, у сјеверним предјелима, понегдје киша или пљусак и грмљавина. Вјетар слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха до 34 степена. Температура мора 26 степени.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски превоз функционише према утврђеном реду вожње и без кашњења, а стигли су аутобуси из Београда, са Пала, из Чачка, Дервенте, Бања Луке. Током јутра очекују се доласци из Лесковца, Модриче, Београда, Новог Сада, Суботице.

Предивиђени су поласци Озлема који је у 7 кренуо за Београд, Ројал травел полази за Сплит у 8:10, Центротранс за Сарајево у 8:35, Блу Лајн и Божур за Дубровник у 9:30, а Јадранекспрес у 11:10, Југопревоз Гацко за Требиње у 12:10. У вечерњим сатима поласци су за Београд, Нови Сад, Суботицу, Бања Луку, Модричу, Крагујевац…

Карата има у свим правцима, али је савјет да је резервишете макар 48 сати раније. 

ТРАЈЕКТ

По љетњем реду вожње саобраћај се на трајектном прелазу Каменари-Лепетане одвија непрекидно, 24 сата, застоја на трајектним прилазима нема.

Дневни поласци се од 6:00 до 00:00 сати одвијају на 15 минута из оба правца. Ноћни поласци се такође из оба правца, од 00:00 до 6:00 сати одвијају на пола сата, саопштено је из предузећа Поморски саобраћај.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Из Тивта је у 7:30 полетио први авион ка Истанбулу, слиједи још пет ка Београду и по један ка Тел Авиву, Прагу, Паризу, Луксембургу и Ослу. Са подгоричког су до 8:00 часова реализовани летови ка Београду, Истанбулу и Бечу, а у наставку дана планирани су поласци ка Београду, Лондону, Паризу, Будемпешти, Загребу, Тел Авиву.

Детаљније информације доступне су путем кол центра 19880.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Међународни жељезнички саобраћај функционише по љетњем реду вожње. Возови ће на релацији Бар – Београд – Бар током сезоне отпочињати, односно завршавати вожњу у станици Земун.

Дневни међународни воз из станице Бар полази у 9:00, из станице Земун у 8:20, а из станице Београд Центар у 9.00 часова. Ноћни међународни воз из станице Бар полази у 19:00, из станице Земун у 19:58, а из станице Београд Центар у 20:20 часова и у свом саставу ће имати кола за превоз праћених аутомобила.

Цијене возних карата у међународном саобраћају остају непромијењене у односу на претходни период. Цијена карте за други разред у једном смјеру износи 21 еуро, уз обавезну резервацију сједишта од 3 еура. Цијена карте за праћене аутомобиле је 30 еура у једном смјеру.

АМСЦГ

У већем дијелу земље се саобраћа по сувим коловозима. Дуж клисура и усјека скрећемо пажњу на ситније одроне. Савјетујемо опрезну вожњу и поштовање правила саобраћаја. Интензитет саобраћаја је умјерен.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 25 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а 12 особа лакше повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here