У Градској кафани одржано Скадарлијско вече: Дух боемског Београда у срцу Херцег Новог

Фото: Звездана Кујовић
Дани Београда, који се ове године одржавају у склопу програма 55. Празника мимозе, изазвали су велику заинтересованост код Новљана и гостију нашег града, што је показало и Скадарлијско вече одржано синоћ у Градској кафани.
 У специјалитетима ресторана „Велика Скадарлија“, староградској и скадарлијској музици у извођењу тамбурашког оркестра Харизма, уживали су многобројни гости у Градској кафани и до поноћи гуштали у духу познате боемске четврти.
 Међу многобројним званицама синоћ је био и конзул Републике Србије у Херцег Новом, Мићо Роговић. За Дане Београда на Празнику мимозе истиче да је у питању занимљива прича и презентација туристичког садржаја и понуде главног града Србије, културних манифестација и старог Скадарлијског језгра, а све како би они који бораве у Херцег Новом на исти начин завољели Београд и Скадарлију као што Београд воли Херцег Нови.
-Мислим да будућа изградња инфраструктуре, а и повезивање авионских летова у све већем броју говори да ће се у будућности значајан број туриста вратити тамо гд‌је је некада давно боравио на Јадрану, на овом подручју обале Црне Горе и да ће сезона у овој години бити посјећена много значајније него ранијих година, нагласио је Роговић.
Према ријечима ПР Туристичке организације Београда, Јелене Станковић, до сада су у Херцег Новом гостовале разне изложбе, представе, кабаре, што ће бити пракса настављена и убудуће.
 -Оно што је сада неизоставни дио су чувене Скадарлијске вечери у Градској кафани. Скадарлија је једна од најпосјећенијих туристичких локација Београда. Београђани обожавају Скадарлију и то сви туристи који дођу у наш град и осјете, а онда у жељи да доживе локални амбијент и проведу вријеме у чувеној улици, која и даље чува дух са краја 19. и почетка 20. вијека, казала је Станковић.
Фото: Звездана Кујовић
 Синоћње дружење је заправо наставак активности из Београда – прошле седмице одржан је Сајам туризма гд‌је се представила и Туристичка организација Херцег Нови, након чега је услиједила организација Дана Београда на 55. Празнику мимозе.
-Све ово је плод сарадње туристичких организација, али и Херцег феста и Општине Херцег Нови. У оквиру Дана Београда имамо изложбу Музеја Никола Тесла, којем смо први град домаћин у Црној Гори, затим књижевно вече Владимира Пиштала, а сада и Скадарлијско вече. Ми смо са промоцијом овогодишњег издања Празника мимозе почели још у октобру прошле године, иако дозирано због програма Нове године и њеног дочека. Након новогодишњих празника кренули смо „ударнички“ у промоцију мимозе по региону и то је дало резултате, истакла је директорица Туристичке организације Херцег Нови, Миља Виторовић.
Скадарлијској вечери претходила је промоција романа “Песма о три света” Владимира Пиштала у фоајеу Дворане Парк, а дан раније отворена је и изложба Музеја Никола Тесла, чија ће поставка трајати наредних мјесец дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here