Током сезоне мањи број пријава, али више инспекцијских  контрола

У Служби за инспекцијске послове Општине Херцег Нови током љетне сезоне су имали мањи број пријава, у односу на претходну годину, али и већи број контрола, с обзиром  на шири опсег надлежности.

У служби је током љета ангажовано осам комуналних инспектора; по два за привремене објекте и за стамбену област, а остали за комунални ред и саобраћај.

Од 1.јуна до данас је путем кол центра Општине Херцег Нови примљено укупно 4 577 пријава, а на Службу за инспекцијске послове се односила 1 081 пријава, казала je за РТХН начелница Марија Бошковић.

-Највише инспекцијских надзора ове службе извршено је управо из области комуналног реда; укупно 686 контрола. Од тога је из области зеленила било 178, из области становања 67 контрола, а из области саобраћаја 574 контроле.

До 15. септембра је на снази забрана извођења грађевинских радова у првој зони, а инвеститорима који је нису поштовали издати су прекршајни налози.

– Изван те зоне дозољено је извођење радова, уз посједовање потребне документације. Имали смо пријава за извођење у подручју прве зоне, а свакако су комунални инспектори поступали по службеној дужности.  Приликом тих контрола радови су обустављани и налагано је да се та градилишта конзервирају, а да са радовима наставе по завршетку забране. Од 15. јуна до данас је издато 12 прекршајних налога.

Бошковић подсјећа да су нека градилишта добила дозволу за извођење радова током сезоне.

-Инвеститори су могли да се обрате кабинету предсједника Општине Херцег Нови  са захтјевом за продужење радова, уколико се ради о објектима који су од интереса за Општину, као и ако се ради о хитним радовима. Онима који се нису обратили или су одбијени, радови су обустављени. Од актуелних градилишта, такво је градилиште у Кумбору одмах изнад „Торте“ које посједује уредну документацију, а то се исто односи и на градилиште за изградњу Аутобуске станице.

Када је ријеч о угоститељским објектима, комунални полицајци су контролисали  поштовање радног времена и дозвољени ниво буке, и а прекршиоци су новчано кажњени. Бошковић каже да је а завидном нивоу сарадња са Морским добром, чији представници су били у координационом тиму за праћење туристичке сезоне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here