Абазовић потписује петицију за спас Института

Дритан Абазовић, премијер у техничком мандату

Потпис на петицију за спас Института „Др Симо Милошевић“, у оквиру акције коју заједнички спроводе Синдикална организација ове установе и Унија слободних синдиката ставиће и премијер у техничком мандату Дритан Абазовић.

Он је на данашњој сједници казао да Влада неће оставити раднике на цједилу и да ће, уколико јој мандат потраје, трајно ријешити проблем Института, а радницима поручио да кривца за ситуацију потраже унутар предузећа.

– Не треба да дозволите да неко са њима манипулише из политичких разлога који су крајње ниски. Све што је до сада урађено у виду помоћи урадила је Влада Црне Горе рачунајући и ову помоћ која жели да се прикаже преко Електропривреде Црне Горе, то је исто Влада Црне Горе. Електропривреда има могућност да то уплати, није потребна специјална гаранција Владе. ЕПЦГ треба да се солидарише, то је државна компанија, ми смо спремни и подржавамо да то ураде – наводи он.

Абазовић је позвао и локалне управе, посебно Херцег Нови и Котор али остале Општине, да се придруже у финансијској помоћи Институту.

– Прошла је туристичка сезона, мислим да су прилично напунили буџете, слободно могу да преусмјере средства Институту уз велику подршку и на задовољство запослених, менаџмента и Владе Црне Горе – казао је он.

На који начин би локалне управе, које као ни Влада, немају законску основу да финансијски помажу акционарска друштва, могле да уплате новац на рачун Института, премијер Абазовић није аргументовао.

Наставак петиције за спас Института најављен је за вечерас у Улцињу, на шеталишту код Мале плаже од 19 до 21 сат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here