Промоција нове књиге Оливере Доклестић у „Америци“

Књига Оливере Доклестић „Како преживјети женидбу краља Вукашина“ биће промовисана у кафе ресторану Америка на Белависти у четвртак, 7. септембра у 20 сати. На промоцији ће говорити професор Светлана Градинац, проф. др Милан Милановић, Ксенија Матовић и ауторка.

Роман са аутобиографским елементима кореспондира са народном пјесмом преткосовског циклуса и предсатавља одраз политичког, социјалног и моралног стања у савременом друштву, казала је за РТХН Оливера Доклестић.

Оливера Доклестић

– Књига је својеврсни алманах садашњих политичких дешавања, колотечине, хаотичног стања, које се дешава и гдје испливавају, не ни најбољи, ни најхрабрији, него највјештији. Знамо да битке не добијају најхрабрији, већ најупорнији, који често буду и најбескрупулознији – наводи она.

Уз симболику наслова, симболична је и локација промоције, локал „Америка“, прича Доклестић.

– Симболички, као што је наслов повезивање са „Женидбом краља Вукашина“ и народним пјесмама, тако се симболични повезујемо и са Америком, у нади да ће неко чуту вапај за слободом говора, које нема у Црној Гори, за медијском слободом, исказивањем слободе говора – казала је она.

Доклестић позива на промоцију, која ће бити организована у форми разговора, а књига треба да буде само повод за исказивањем слободних ставова у ситуаицји која није карактеристична само за Херцег Нови, већ за све земље региона.

Издавач за Црну Гору је „Ободско слово“ Подгорица, за Србију „Штампар Макарије“, а књига је у дистрибуцији од јуна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here