ТОДОРОВИЋ: НАЦИОНАЛНА АВИО КОМПАНИЈА МОРА ДА БУДЕ ОДРЖИВ МОДЕЛ

Извршни директор компаније ТоМонтенегро Предраг Тодоровић казао је на конференцији за новинаре, да је циљ менаџмента да направ нову, модерну авио компанију која ће бити заснована на тржишним принципима. Поручио је да су пред руководством и Владом два изазова: да компанија буде што прије оперативна али и да буде компанија на коју ће сви бити поносни и која мора да буде одрживи бизнис модел.

-Национална авио компанија је потреба, али и ослонац привредног развоја Црне Горе, прије свега туризма – истакао је Тодоровић.

Држава је одлучила, како је рекао, да уложи новац, а чланови компаније своје професионално знање.

-Ми треба да направимо бизнис модел који је одржив и који држави враћа новац. Ми смо одлучили да своје каријере дамо овом пројекту. Вратио сам се из Француске гдје сам био око 10 година – навео је Тодоровић.

Објаснио је и зашто је одлучено да купе два авиона, које је Монтенегро ерлајнз изнајмљивао.

-Оно што је пријетило Црној Гори је да ти авиони буду одузети зато што нису плаћане ренте, да држави достави фактуру за прекид уговора, са свим пеналима. Износ је тешко процијенити и износила би сигурно 45 милиона еура, ако не и више. Успјели смо те авионе да купимо за упола мање новца и да они остану у нашем власништву – истакао је Тодоровић.

Преговори за набавку трећег авиона су у току а број запослених, како је рекао, биће у складу са бројем авиона које компанија има.

-Компанија ће се развијати и сигурно неће остати на два авиона, јер то не би имало смисла -рекао је Тодоровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here