Поводом смрти Петра Поробића, телеграм саучешћа предсједникa Општине Херцег Нови

Општина Херцег Нови

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић је поводом смрти легендарног ватерполо стратега упутио најискреније саучешће породици Петра Поробића и ВПС Црне Горе у своје лично и име локалне самоуправе.

„Одлазак са животне сцене великог човјека и прослављеног ватерполо стратега, Петра Поробића, представља тежак тренутак не само за његову породицу већ за све нас у Херцег Новом, цијелу ватерполо заједницу у Црној Гори, али и много шире.

Задужио је херцегновски, црногорски, југословенски и свјетски ватерполо донијевши му бројне медаље и титуле са најпрестижнијих такмичења попут олимпијског сребра, свјетског и европског злата, а са „Јадраном“ вратио титулу и пехар Купа на Шквер. Био је кључна фигура у развоју бројних талентованих ватерполиста из Херцег Новог и Црне Горе чиме је створио чврсту базу за будући успјех црногорског ватерпола.

Петра смо са осталим нашим олимпијцима прије двије године дочекали из Токија у парку Бока и надали се да ћемо се и следеће године, након Олимпијаде, заједно радовати успјесима, али је наше заједничке планове предухитрио његов прерани одлазак.

Његовом посвећеношћу и преданошћу, Херцег Нови је постао препознатљив на свјетској ватерполо сцени, због чега му остајемо вјечно захвални. Његови успјеси и резултати остају уписани златним словима у ватерполо историји, а однос према овом спорту, којем је припадао цијелим бићем, путоказ млађима како треба радити и достојанствено представљати град и државу“, навео је у телеграму саучешћа предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here