Таласи културе: КСЦ Диано и Мимоза денс фестивал – Ритам живота

У раскошни мозаик освојених фестивалских подијума и награда, гостовања и годишњих и рођенданских концерата у КСЦ Диано додали су и успјешну организацију Мимоза денс фестивал. Треће фестивалско издање окупило је више од 750 учесника, донијело публици у Дворани Парк 12 сати умјетничке игре, организаторима и гостима задовољство новог сусрета, такмичења и драгоцјене размјене искустава.

Какве су прве оцјене фестивала?

Може ли четврти Мимоза денс фестивал трајати два умјесто једног дана?

Може ли се обезбједити такмичарски дан за мажорет плес, у граду у коме дјелује један од најстаријих мажорет ансамбала у региону?

Спремају ли у Диану посебне програме за скоре јубилеје?

Гдје путују, а гдје ће се такмичити до краја ове године?

Како скратити све дуже листе чекања за упис у овај клуб који ради у тијесној Сали Мјесне заједнице на Топлој али ројећи у њој снове и жеље, бескрајну креативност и маштовитост.

Питања смо поставили Антонији Новоселац, која је основала и води КСЦ Диано, балетски је педагог и кореограф.

Одговори које смо добили потврдили су мисао о плесу као ритму живота, који само спретни, креативни и маштовити ухвате претварајући, како је неко рекао, сваки покрет у предивну скулптуру, која траје тек један трен.

Емисију уређује Витка Вујновић, а Таласе културе погледајте вечерас (уторак, 19. март) од 20 сати на програму Радио телевизије Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here